Олімпіади інформатика та ІКТ Учитель інформатики Миколаївського НВК.
Завдання II етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики 2004 рік
Завдання 1.
Електронний годинник відтворює різні L мелодій, по одній мелодії в годину, повторюючи їх через кожні L годин. Факультатив по програмуванню проводиться щосереди з 14-00 до 15-30. написати програму, яка визначає через скільки тижнів під час занять пролунають усі L мелодій.
Завдання 2. “Вибухонебезпечність”
На одному із секретних заводів здійснюється обробка радіоактивних матеріалів, у результаті якої утворяться радіоактивні відходи  двох типів: типу А – особливо небезпечні і типу В – безпечні. Усі відходи упаковуються в спеціальні прямокутні контейнери однакових розмірів, після чого ці контейнери укладаються в штабелі (один над іншим) для поховання. Штабель є вибухонебезпечним, якщо в ньому підряд йдуть більш ніж два контейнери з відходами типу А.
Потрібно написати програму, що підраховує кількість можливих варіантів формування вибухонебезпечного штабеля для заданого числа контейнерів N.
Технічні вимоги:
Вхідний файл: INPUT.TXT
Вихідний файл: OUTPUT.TXT
Обмеження часу: 10 секунд
Формат вхідних даних:
Єдиний рядок вхідного файлу містить ціле число N – кількість контейнерів у штабелі (1
Формат вихідних даних:
У єдиному рядку вихідного файлу необхідно вивести шукану кількість варіантів вибухонебезпечних штабелів.
Приклад файлу вхідних даних:
4
Приклад файлу вихідних даних (для приведеного вище вхідного файлу):
3
Завдання 3. Гра в міста.
Усім відомі правила гри “у міста”: перший гравець називає довільне місто, наступний – місто назва якого починається на цю ж букву, на яку закінчується назва попереднього міста і т. д. Аналогічним чином можна грати не лише в назви міст, а, наприклад, у назви тварин.
Задано список допустимих для описаної гри слів, слова в ньому можуть повторюватися. Напишіть програму, що визначає, у якому порядку в процесі гри повинні бути названі слова зі списку, щоб кожне слово було використано рівно стільки разів, скільки воно в ньому зустрічається.
Технічні умови:
В вхідному файлі в першому рядку записане число N – кількість слів у списку (1≤N≤1000), а в наступних N рядках – самі слова. Кожне з них є послідовністю не більше, ніж 10 рядкових англійських букв.
Виведіть у вихідний файл слова у вихідному порядку, або повідомлення “NO”, якщо такого порядку не існує. Кожне слово повинне бути виведене в окремий рядок вихідного файлу.
Приклади вхідних і вихідних файлів:
Input.txt
4
b
ab
bb
bb
Output.txt
Ab
bb
bb
b

 

Повернутися назад  |   
Powered by CuteNews
Повернутися до вибору завдань
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua