ЗНО - 2016 Особливості проведення ЗНО у 2016 році
У 2016 році ДПА з української мови, математики та історії України буде проведено у формі ЗНО
Директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій розповів, як проходитиме ЗНО в 2016 році.
Як і в минулому році буде застосований пороговий бал «склав/не склав», а державну підсумкову атестацію з української мови, математики та історії України буде проведено у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).
Наступного року тестів дворівневої складності не буде, оскільки вони не користуються великим попитом серед вишів, для яких їх було запроваджено минулого року.
Із 5 по 20 січня 2016 року абітурієнти зможуть зареєструватися на пробне тестування, що відбудеться у квітні. Його вартість становитиме 111 грн. за один навчальний предмет.
Пробне ЗНО з української мови та літератури заплановане на 2 квітня, з інших навчальних предметів — на 9 квітня (учасник пробного ЗНО може скласти максимум два тести — з української мови і літератури та одного навчального предмета на вибір).
При оцінюванні навчальних досягнень учнів результати пробного ЗНО не братимуть до уваги. Мета його проведення — ознайомлення абітурієнта з процедурою тестування та виконання ним завдань, схожих з тими, що будуть під час основної сесії.
Реєстрація на ЗНО триватиме з 1 лютого по 4 березня 2016 року. Першим абітурієнти складатимуть українську мову та літературу — 5 травня, потім математику — 11 травня, а історію України — 13 травня.
«Результати оцінювання з цих предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за результатами загальноосвітньої школи», — зазначив Вадим Карандій.

Із 3 по 17 червня пройде зовнішнє оцінювання з інших навчальних предметів. Для тих, хто не зможе пройти ЗНО під час основної сесії, буде проведена додаткова сесія, що триватиме з середини червня до початку липня.

Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua