Новини
12 квітня День космонавтики

Сьогодні весь світ відзначає день космонавтики. Рівно 52 роки назад Юрій Гагарін на кораблі "Восток" зробив виток навколо Землі. Політ тривав всього 108 хвилин, але він відкрив нову еру освоєння космосу. 

12 квітня стало святковим днем вже наступного року після цієї події. м'я Юрія Гагаріна стало широко відоме в світі, а сам перший космонавт достроково отримав звання майора і звання Героя Радянського Союзу. 

4 жовтня 1957 року на навколоземну орбіту був виведений перший у світі штучний супутник Землі. На честь цієї події щорічно проводиться Всесвітній тиждень космосу.

Втім, перш ніж у космічний корабель сіла людина, в політ були відправлені його чотириногі друзі. У серпні 1960 р. радянський космічний корабель "Восток" з собаками Білкою і Стрілкою на борту зробив добовий політ з поверненням на Землю.

Перший в історії космонавтики міжнародний політ відбувся 15 липня 1975 р. - першопрохідниками були радянський корабель "Союз-19" і американський корабель "Аполлон".

З 1968 р. 12 квітня відзначався і Всесвітній день авіації і космонавтики. Він був установлений 61-ою Генеральною конференцією Міжнародної авіаційної федерації, що відбулася в листопаді 1968 р., і рішенням Ради Міжнародної авіаційної федерації, прийнятим в квітні 1969 р. за представленням Федерації авіаційного спорту СРСР.

7 квітня 2011 р. на спеціальному пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН була прийнята резолюція, що офіційно проголосила 12 квітня Міжнародним днем польоту людини в космос. Документ підписали представники більш ніж 60 держав.

В Україні 12 квітня відзначається як День працівників ракетно-космічної галузі України.

Назад до коротких новин  |   | Опубліковано 2013 Apr 11 Автор: vmakarets
Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua