Новини
В Україні святкують День медичного працівника

З року в рік у третю неділю червня в Україні святкують День медичного працівника. Цей день став традиційним святом після видання Указу Президента України від 1994 року.

Наша держава приділяє багато уваги сфері медичної допомоги. Профілактика і принципи здорового способу життя проголошуються головним змістом діяльності всіх закладів, формується нова система управління, яка базується на принципах ринкової економіки з використанням методів сучасного менеджменту, запроваджується сімейна медицина і медичне страхування, реформується медична освіта.

Важко уявити наше життя без медицини. Будь-яка людина, незалежно від статі й віку прагне бути здоровою, прожити активне життя. І немає в світі більш відповідальної професії, ніж лікар. Лікарі рятують життя, а тому заслуговують на повагу і пошану не лише у своє професійне свято.

День медичного працівника традиційно святкується в Україні як свято людей, які присвятили себе благородній справі збереження життя і здоров'я співгромадян.

Ця дата давно вийшла за межі суто професійного свята, адже у світі немає жодної людини, яка хоча б раз у житті не зверталася за допомогою до лікарів.

І саме цього дня працівники сфери охорони здоров'я по-особливому відчувають свою необхідність і значущість, пишаються своєю професією, своїми успіхами і досягненнями.

Підставою служить Указ Президії Верховної Ради СРСР № 3018-Х від 1 жовтня 1980 "Про святкові і пам'ятні дні", в редакції Указу Президії Верховної Ради СРСР № 9724-XI від 1 листопада 1988 року "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам'ятні дні".

В Україні святкування Дня медичного працівника в третю неділю червня закріплене Указом Президента України № 281/94 від 03 червня 1994 року.

Назад до коротких новин  |   | Опубліковано 2013 Jun 16 Автор: vmakarets
Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua