Новини
Цікаві особливості та приховані можливості карт від Google

Ви плануєте поїздку по місту, області або по цілій країні, хочете подивитися мальовничі місця нашої планети або просто бажаєте прогулятися по вулиці незнайомого міста - сьогодні все це дозволяє робити відомий сервіс Google Maps.

Безкоштовний сервіс карт від Google дозволив кожній людині, що володіє комп'ютером, смартфоном або планшетом, подорожувати світом, не відриваючись від свого зручного крісла.

1. Який обсяг займають дані про Google Maps?

Google Maps відображають супутниковий, схематичний, вуличний і небесний шари. При цьому враховується навіть рельєф місцевості і відображаються фотографії користувачів Google. При цьому ще доступні для перегляду детальні карти Місяця і Марса. Як ти думаєш, скільки "важить" вся ця інформація? Google Maps займає більш ніж 20 петабайт даних, що дорівнює приблизно 21 трильйону гігабайт або близько 20500 терабайт.

2. Як часто оновлюються зображення?

Залежно від наявності даних аерофотознімків та супутникових фотографій, всі зображення оновлюються що два тижні. Street View оновлюються набагато повільніше, але на те є причини: величезні відстані, залежність від погоди або важкодоступні місця. Наприклад, Google Street View лише в цьому році був запущений для перегляду в Україні, якраз до старту ЄВРО 2012.

3. Як Google відслідковує небажаний контент в Google Maps?

За словами представника Google, в основному користувачі повідомляють про "неприємні" моменти, відображені на картах. Часто такий контент знаходять в Google Street View. Модератори оперативно реагують на заяви користувачів, перевіряють факт наявності небажаного контенту та, у разі необхідності, видаляють його. Ви теж можете допомогти Google позбутися подібних фотографій, натиснувши кнопку "Повідомити про проблему" і вказати, що вам не сподобалося.

4. Навіщо в Google Street View використовують розмитість облич?

Google використовує технологію, яка автоматично визначає чіткі обриси облич людей, номери автомобільних знаків і навіть деякі вивіски і робить їх розмитими. Це необхідно для захисту приватного життя людей і авторського права. Кожна людина може звернутися в Google і зажадати приховати його обличчя, якщо це не зробила Google.

5. Чому деякі ділянки в Google Maps сховані?

Знімки з космосу надходять в Google з різних супутників, а не з одного. Тому власники супутників можуть самі обирати, які місця показувати, а які - приховати. У цьому найчастіше зацікавлені уряди різних країн. Що характерно, секретна Зона 51 відкрита для загального перегляду, тоді як в Китаї і Росії є кілька прихованих місць.
Google Street View теж обмежені у зйомках: мають право знімати лише дороги загального користування і місця в рамках Партнерської програми Street View.

6. У яких країнах можна відвідати будівлі за допомогою Street View?

Дізнайся більше:http://man.tochka.net/ua/98944-10-interesnykh-faktov-o-google-maps/

Дізнайся більше:http://man.tochka.net/ua/98944-10-interesnykh-faktov-o-google-maps/

Google змогла поширити свою технологію Street View у восьми країнах для перегляду інтер'єру будівель. Такі фотографії зараз доступні в США, Великобританії, Австралії, Нової Зеландії, Франції, Канаді, Ірландії та Нідерландах. Так ти зможеш прогулятися, наприклад, в Білому домі, музеї Метрополітен чи інших відомих пам'ятках.

7. Скільки всього було відзнято матеріалу для Street View?

За весь час існування сервісу, починаючи з 2007 року, було відзнято десятки мільйонів зображень. Для цього потрібно було проїхати понад 5 млн. кілометрів по дорогах усього світу.

8. Який тип фотокамери використовується для зйомок Street View?

Спочатку Google використовував панорамну камеру з невеликою кількістю об'єктивів, а зображення виходило невисокої якості. Зараз найсучасніша камера для зйомок вулиць оснащена 15-ма лінзами і може робити фотографії роздільною здатністю в 65 мегапікселів. А для орієнтації на місцевості використовуються високоточні GPS-пристрої та далекомірні лазери.

9. Як виходять безшовні фотографії для Street View?

15-лінзова панорамна фотокамера робить фотографії в різних напрямках. Потім вбудована система автоматично вирівнює отримані знімки, поєднує їх разом, щоб створити безперервний 360-градусний панорамний образ. На останньому етапі спеціальні методи візуалізації роблять виправлення, щоб зробити шви непомітними.

10. Що використовують для зйомок у важкодоступних місцях?

Є місця, де автомобіль Street View просто не в змозі проїхати, щоб зробити фотографії. Тому у парку транспортних засобів Google Maps для подібних цілей є спеціальні триколісні велосипеди, візки та навіть снігоходи.
Trike - так називається триколісний велосипед Street View. Він використовується для зйомок місць в парках, університетських містечках, стадіонах та інших місцях, де немає доступу автомобілям.
Візок використовується для зйомок всередині будівель.
Снігохід захоплює зображення снігових ландшафтів. Ідея використовувати снігохід прийшла в голову команді Google Maps на зимових Олімпійських іграх у Ванкувері. Тоді снігохід використовували для зйомок гірськолижного курорту Whistler Blackcomb.

Дізнайся більше:http://man.tochka.net/ua/98944-10-interesnykh-faktov-o-google-maps/

 

 

Назад до коротких новин  |   | Опубліковано 2013 Jun 11 Автор: vmakarets
Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua