Новини
Сьогодні – Міжнародний день друзів

Сьогодні, 9 червня, відзначають Міжнародний день друзів, День працівників легкої промисловості та Міжнародний день акредитації, у Південній Америці (Уругвай) - День південноамериканського футболу, у Бразилії - День Апостола Жозе ді Аншіети, в Ірландії - День святого Колумба Ірландського, в Італії -Давньоримський свято Весталії, у США (Оклахома) - День літніх людей, в Уганді - День героїв.

Сама традиція відзначати День друзів зародилася в США в 1935 році - тоді Конгрес Сполучених Штатів оголосив першу неділю серпня Національним Днем Дружби і з того часу він відзначається щорічно, проте неофіційний міжнародний День друзів святкують і сьогодні, 9 червня.

З роками свято набуло величезної популярності, і сьогодні його святкують у багатьох країнах. У цей день необхідно проводити час зі своїми друзями, висловлювати їм свою любов і повагу.

У День друзів можна обмінюватися подарунками, квітами, листівками, особлива традиція цього дня - дарувати один одному пов'язки на руку. Групи дружби дуже популярні в Індії та Непалі. Крім того, з появою соціальних мереж День дружби став масштабним святом, яке відзначають у режимі онлайн.

У 1997 році Організація Об'єднаних Націй затвердила Вінні Фу на посаду посла Дружби в світі.

У цей день у 1786 році у Нью-Йорку вперше надійшло в продаж морозиво, у 1866 — метеорит «Княгиня» — упав на Закарпатті, у 1801 — у Росії заборонено публікацію в пресі оголошень про продаж кріпаків без землі, у 1822 — у США запатентована штучна щелепа, у 1847 — російський цар Микола I підписав вирок, за яким маляр і поет Тарас Шевченко віддавався в солдати, у 1889 — на місці спалення Джордано Бруно в Римі відкритий його пам'ятник, у 1898 — Англія отримала від Китаю територію Гонконгу в оренду строком на 99 років, у 1934 — на екранах уперше з'явився герой мультфільмів каченя Дональд Дак, у 1988 — стрибун із жердиною Сергій Бубка у Братиславі встановив світовий рекорд — 6,05 м, у 1995 — у Сочі президенти Росії і України підписали договір про розділ Чорноморського флоту, у 2009 — українська прем'єра та кінотетральний реліз фільму «Las Meninas» (режисер Ігор Подольчак).

9 червня День Ангела відзначають: Анастасія, Купріян, Ніл, Федір, Діана.

У цей день народилися:

1781 — Джордж Стефенсон, англійський винахідник паровоза, будівельник першої у світі залізниці.

1812 — Йоганн Готфрид Галле, німецький астроном, який за розрахунками Урбана Левер'є відкрив планету Нептун.

1881 — Луцькевич Іван, ініціатор білоруського національного руху.

1891 — Кол Портер, американський композитор.

1902 — Лурія Олександр , російський психолог, засновник нейропсихології.

1915 — Лес Пол, легендарний американський гітарист, новатор в області звукозапису і один з творців електрогітари.

1916 — Роберт Стрейндж МакНамара, міністр оборони США у 1961—68, ідеолог війни у В'єтнамі.

1963 — Джонні Депп, американський актор.

1978 — Метью Белламі, фронтмен групи Muse.

1978 — Клозе Мирослав, німецький футболіст.

1981 — Наталі Портман, акторка.

Назад до коротких новин  |   | Опубліковано 2013 Jun 09 Автор: vmakarets
Powered by CuteNews
© 2013-2018. Сайт учителя інформатики Макарця В.І. All Rights Reserved. informatic.sumy.ua